Отговор от Министерство на здравеопазването на писмото на БСК относно: Търговски практики и китайски платформи за онлайн търговия

| Прочетено: 149  |  Фотогалерия

Благодарение на съвместните усилията на Българска Ритейл Асоциация и Българска Стопанска Камара, насочени към приемане на правила за равно третиране на всички участници в единния Европейски пазар, на 10.07.2024г. бе изпратено писмо  от Българска Стопанска Камара към:
Зам. министъра на финансите - г-жа Людмила Петкова; Министъра на вътрешните работи - г-н Калин Стоянов; Министъра на здравеопазването - г-жа д-р Галя Кондева; Министъра на околната среда и водите - г-н инж. Петър Димитров; Министъра на икономиката и индустрията - г-н Петко Николов; Министъра на иновациите и растежа - г-н Росен Карадимов; Министъра на електронното управление - г-н Валентин Мундров,

ОТНОСНО: "Търговски практики и китайски платформи за онлайн търговия в нарушение на националното и европейското законодателство"
На 06.08.2024г. се получи отговор от Министерство на здравеопазването, в което е описано, че съгласно Закона за защита на вредното въздействие на химични вещества и смеси и Закона за здравето, органите на държавния здравен контрол, в сътрудничество с Агенция "Митници" и Комисия за защита на потребителите, извършват надзор върху пуснатите на пазара химични вещества и смеси. Министерство на здравеопазването обменя информация и с останалите европейски държави за разкритите на пазара опасни стоки, като ги информират и за предприетите мерки срещу разпространяването им на общоевропейския пазар.
Двете писма може да прочетете в прикачените файлове.

Фотогалерия